Jógarádzsa Közönség Díj 2024 jelöltje:
Lengyel Ágnes

Képviselt irányzat: Tradicionális hatha jóga

Oktatás helye: Jóga és Mozgás Műhely

Oklevelei: Vaisnava jógamester diploma, 2016 Budapest

Mióta oktat: 2014

Mit oktat: hatha jóga

Szakmai életútja:

2013-ban kezdte tanulmányait a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester szakán, majd itt diplomázott 2016-ban. A főiskolai tanulmányai mellett már elkezdte oktatni a jógát, kezdetben otthon családja, majd az ismerősei körében. 2017-től szervez jógaelvonulásokat a somogyvámosi Rádhé Resortban. A pandémia idején online oktatott, majd amikor lehetőség nyílt, visszatért a személyes oktatásra és lehetőséget biztosít emellett továbbra is online órákon való részvételre.

Önzetlen szolgálat megjelenése a munkájában:

Az órákon kívül is fordulhatnak hozzá tanítványai, szívesen segíti őket. Szervez ingyenes foglalkozásokat. Ingyenes egyéni órával több hónapon át segített egy beteg személyt. A pandémia időszakában hónapokon át ingyen órákat adott felnőtt és gyermek korosztálynak, 1000-2000 fő vett részt így az óráin. Szervezett gyűjtést rászorulóknak és az ukrán menekülteket is támogatta. Szeret önzetlenül segíteni másoknak, keresi az ilyen alkalmakat, mert a jóga útján ez számára fontos.

Napi szádhanája:

Tanuló évei alatt rendszeresen gyakorolta az ászanákat otthonában, jelenleg az általata tartott foglalkozásain gyakorol a bemutatott ászanákkal. Napi gyakorlatainak további részét képezi a mantra meditáció és a pránajáma. Reggelit lecsendesedve, pránajáma gyakorlatokkal indítja. Életének fontos pontja a Haré Krisna mantra meditáció.