Jógarádzsa Kiválósági Díj nyertese 2018:
Kapisinszky Judit

Képviselt irányzat: Hatha tradícionális jógairányzat

Oktatás helye: Páva Jógastúdió Budapest, Páva u. 31. 1094.;  Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Budapest, Attila u. 8. 1038

Oklevelei: 2003. Jóga Oktató Alaptanfolyam; 2013. Vaisnava Jógamester; 2017. Yoga Teacher Yoga alliance International, India.

Mióta oktat: 2002

Mit oktat: Tradicionális Hatha jóga, Kismama-jóga, Jóga-nidra, Relaxáció, Meditáció, Pránajáma

Szakmai életútja:

1975-ben végzett Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 25 év mérnöki munka után, 2002-től már csak a jógát tanítja.

Számos helyen képezte magát, és a mai napig folytatja a tanulást, az önképzést a tanítás mellett.

2002-2003. Jóga Oktatói Alaptanfolyam, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, International Wellness Institute

2005. Brighlight Diploma in Perinatal Yoga (Pre and Postnatal Yoga teacher)

2005-2007. Magyar Jóga Társaság – Oktatóképző

2007-2008. Yogic Studies Europe 1, Satyananda Yoga Academy Europe

2010-2013. Vaisnava Jógamester (Dzsánya jóga szakirány) Bhaktivedanta Hittudományi főiskola, Ba fokozat

2017. Yoga teacher Yoga Alliance International, India –oklevél

Jógaoktatói tapasztalatait több helyen szerezte, Padma Jógastúdió, Darshan Jógastúdió, Páva Jógastúdió, Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola.

Ismereteit indiai tanulmányi és zarándokutakon mélyítette (Satyananda ashram, Delhi, Rishikesh, Aggra, Dél-India, Himalája)

Önzetlen szolgálat megjelenése a munkájában:

Ellenszolgáltatás nélkül tart jógaórákat, illetve vizsgára való felkészítést vállal. A NAPFÉNY, a Beteg gyermekekért Alapítvány támogatása pénzzel, kórházi műszerek vásárlása, évente. A környezetében élő rászoruló embere támogatása élelemmel és anyagiakkal.

Napi szádhanája:

Életében megvalósítja a jóga örökérvényű jama-nijama elveit. Napi szinten gyakorolja transzcendentális mantráit. Kívül-belül tisztán tartja testét (reggeli rutin), elméjét. Törekszik az egyszerűségre, a legkisebb erőszakra az étkezésben, hogy ne erőszakolja rá másra gondolatait, érzéseit, cselekedeteit. Ászanák gyakorlása, Napüdvözlet. Napközben törekszi arra, hogy betartsa a Srímad Bhágavatam 1.2.13-ban, az adott napra vonatkozó javaslatokat az erősítendő tevékenységekre és tulajdonságokra vonatkozóan. Napi szinten olvassa a Bhagavad-Gítát. Rendszeresen gyakorolja a jóga-nidrát, pránajámázik.

Ajánlói írták róla:

„Szenzációs  órákat  tart,a foglakozások újabb és újabb  gyakorlatokkal  egészülnek ki. A gyakorlatok  végzése  során  informál minket  ezek  anatómiai-fiziológiai  hatásairól  és így  válik  számunkra  még  tudatosabbá  a jóga  művelése.”

„Tudatosan, fokozatosan felépített órái a mérsékletességre és a türelemre tanítanak engem. A gyakorlások nagy felkészültségének köszönhetően megunhatatlanok, biztonságosak és hatásosak mind a testem, mind a lelkem számára.  Nekem Judit a hiteles jógaoktató, és példaértékű ember, szellemiségben, tudatosságban, tudásban, kitartásában, alaposságban, szerénységben!”

„Alázatossága, szolgálatkészsége követendő példa minden oktató számára. Az általam látott életmódja rendezett szélsőségektől mentes. Személyisége visszafogott,tudatos és fegyelmezett. Hite és gondolkodása összhangban van egymással és hitelesen közvetíti  azt.
A személyisége, életmódja példamutató és tiszteletre méltó és emellett önazonosan képviseli a tudást amit átadni kíván.”

„Judit nem csak kiváló jógatanár, de példa- és útmutató Mester is. Órái testnek-léleknek és az agynak is jót tesznek, tőle mindig olyan állapotban  jövök el, ahogy mindig is szeretném érezni magam. Figyel minden egyéni problémára, segít saját gyakorlatsor tervezésében, nyugodt és szeretetteljes. Számomra az órái a béke és a megnyugvás szigetei. A gyakorlás során nem csak technikát, de gondolkodásmódot és megfelelő lelkiállapotot is elsajátíthatunk tőle.”