Jógarádzsa Közönség Díj jelölt:
Róth Tibor (Animísa Dása)

Képviselt irányzat: Tradícionális hatha-jóga

Oktatás helye: Dhanvantari Ájurvéda- és Jóga-stúdió (Pécs, Malomvölgyi út 40.)

Oklevelei: Vaisnava Jógamester 2014, Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

Mióta oktat: 2013

Mit oktat: Tradicionális bhakti- és hatha-jóga, Gerinc Akadémia NMPT, MuscuLogika

Szakmai életútja:

Jógaoktatói oklevelét a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán, Vaisnava Jógamester szakon kapta. Széleskörű ismereteket szerzett a védikus kultúra, a jóga, a védikus filozófia és az ájurvéda területéről. Meggyőződésévé vált, hogy az általa tanultak az egyetemes kultúra alapját képezik, amelyet továbbítani kell az emberek felé. Fokozatosan alakította át az életét és életformájává vált a tanultak átadása és gyakorlati alkalmazása. Elmélyítette ismereteit az ájurvéda ismereteiben. Elvégezte a Gerinc Akadémia, NMPT képzését, melynek szemlélete a tradicionális és a modern tudományok kutatási eredményeit támasztja alá. 2019-ben elvégezte a MuscuLogika módszerét, mely az izmok, ínszalagok rendellenessége miatt létrejött mozgásszervi korlátozottságok és fájdalmak lényeges javulását teszi lehetővé. Célja segíteni a hozzáforduló embereknek a az egészséges mozgáskultúra, életmód, gondolkodásmód, valamint a hit kifejlesztésében és elmélyítésében.

Az Önzetlen szolgálat megjelenése a munkájában:

Azoknak, akik szeretnének megismerkedni a védikus kultúrával és filozófiával feleségével létrehozták a Védikus Baráti Kört, valamint akik már gyakorolják a Krisna-tudatot azoknak pedig a Mantra-kört, ezzel is támogatva elmélyülésüket.

Rendszeresen részt vesz más szervezetek által rendezett programokon előadóként, pl.: Pécsi Tudomány Egyetem által szervezett Nyitott Könyv rendezvényen, ahol a bhakti jógáról és a Bhagavad-Gitáról illetve védikus ismeretekről tart diákoknak előadást. Anyagilag és személyes részvétellel is támogatja a Krisna-völgyben folyó tevékenységeket, rendezvényeket.

Napi gyakorlata (szádhanája):

Rendszeres dzsapa-meditációt végez, illetve látogatja a Budapesti Hare Krisna Templomot és Krisna-völgy rendezvényeit.

Saját programjain és meghívottként bhadzsanozni szokott.

Otthonában, feleségével Gaura-Nitai murtiknak kialakítottak egy oltárt, ételeiket felajánlva is ki tudják fejezni tiszteletüket és szeretetüket.

e-mail icon Facebook icon