Jógarádzsa Közönség Díj jelölt:
Péter Domokos

Képviselt irányzat: Iyengar-jóga

Oktatás helye: Dharma Jógastúdió (Dunaújváros, Esze Tamás utca 13.)

Oklevelei: Tan Kapuja Buddhista Főiskola - Jógaoktatói specializáció, 2008.
Yoga Asana, Pranayama Introductory II., B.K.S. Iyengar, Pune 2009.

Mióta oktat: 1999

Mit oktat: Iyengar-jóga nyugdíjasoknak, Iyengar-jóga haladóknak (3.-5. szint), Iyengar-jóga kezdőknek (1-2. szint), Iyengar-jóga gyerekeknek, magánórák terápiás célzattal, meditációs technika

Szakmai életútja:

A jógával először 1998-ban találkozott a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, itt kapta meg felsőfokú jóga tanári diplomáját is. Jóga filozófiát és szankszkrit nyelvet is tanult, többször Swami Maheshwarananda személyes vezetése alatt. A kötelező különböző jógairányzat óráinak látogatásai során találkozott a Satyananda irányzattal is.

2002-ben találkozott először az Iyengar rendszerrel, ekkor kezdte el az öt éves képzést.

2004-ben lehetősége volt 3 hetes meditáción részt venni a Bihar Yoga School-ban és közvetlenül Swami Satyananda Saraswatitól és utódjától Swami Niranjananda Saraswatitól tanulhatott.

Rendszeresen látogatta a Himalája Tradíció előadásait és közvetlenül tanulhatott meditációt és filozófiát Swami Védától, Swami Ritavantól és Dr. Stoma Parkertől.

2019-ben kb. 300 jógaórát tartott, oktatóképzésükön idáig 56 oktató tett sikeres vizsgát.

Az Önzetlen szolgálat megjelenése a munkájában:

2009-ben feleségével megalapították a „Jógával az egészségért” egyesületet. Célkitűzésük, hogy városukban, és a régióban élő emberek segítsék a tradícionális jógatechnikák és a különböző ezoterikus irányzatok mmegismerésében és gyakorlásában.

Egyesületük szoros kapcsolatot tart fenn a Dunaújvárosi Vörös Kereszttel. Folyamatosan támogatják személyesen és gyakorlóik bevonásával is a Dunaújvárosi Családsegítő – és Gyógypedagógiai Központot.

2014-ben nyitották meg a Dharma Jógastúdiót, ahol több spirituális irányzatnak adnak otthont. Öt irányzat ellenszolgáltatás nélkül gyakorolhat jógastúdiójukban és nyolc gyakorlónak biztosítják a gyakorlást ellenszolgáltatás nélkül.

Napi szádhanája:

Saját gyakorlásában napi szinten jelen van a tradícionális jóga ászanák, pránayáma gyakorlása és meditáció végzése. Meditációja gyakorlásánál a Vipassána hagyományát és technikáit követi.

Rendszeresen tanulja a jóga filozófiai hátterét, melyből 20 éve tart előadásokat diákoknak és különféle táborokban, képzéseken is.

A bhakti-jóga technikáit évente több alkalommal gyakorolják és tanítják különböző eseményeken.

e-mail icon Facebook icon